top of page

Национален иновационен фонд – очаквайте 13 сесия през юли с нови правила и облекчени процедури


Време за четене: 2 минути


Очаква се през м. юли Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП) да отвори за прием 13-тата си покана за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ до 500,000.00 лв., за подпомагане на научноизследователската и развойна дейност на предприятията и организациите за научни изследвания и разпространение на знания.

На 15 юни приключи поканата за набиране на независими оценители и фактът, че не могат да кандидатстват експерти, които са оценявали през последните две сесии, ни навежда на мисълта, че ИАНМСП действително прави опити да оптимизира и оценката, и селекцията.

Общият бюджет ще бъде около 5,5 млн. лева, т.е. една добра възможност за финансиране на около 15 проекта. УС на НИФ е решил да се кандидатства през Системата за управление на националните инвестиции (СУНИ) към Министерски съвет. Ако имате намерение да кандидатствате и не познавате СУНИ, разгледайте я и си направете профил на https://enims.egov.bg.

Идеята е да се кандидатства по-лесно и по значително по-облекчена процедура. Всички, които познават НИФ, добре помнят дългата апликационна форма и особено комплицираните бюджетни таблици. Съвсем скоро ще разберем дали заявката формулярите за бъдат ЗНАЧИТЕЛНО преработени по форма и съдържание, за да се улесни кандидатстването, а след това и администрирането, ще се превърне в реалност.

Следете страницата на ИАНМСП за повече информация - https://enims.egov.bg.

Следете нашата страница за консултантско резюме с много съвети и трикове как да подготвите успешен и смислен проект. Разбира се, можете да ни се обадите, за да насрочим среща и обсъдим идеите и плановете ви на 0887/ 227774.

20 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page