top of page

Защо 55+

Дигитализацията обхвана всички аспекти на съществуването ни, а цифровите технологии триумфират навсякъде: в работата, банкирането и пазаруването, здравеопазването, резервирането на места за почивка и/ или възстановяване, социалното взаимодействие. 

Тези промени направиха по-видими възможностите, предлагани от технологиите, но и ни напомниха за предизвикателствата, които носят. А възрастните хора са сред най-уязвимите. Днес за тях рискът от по-голяма дигитална изолация е най-висок. Макар и на пръв поглед да не изглежда така, статистиките сочат, че само 8% от хората между 65 и 74 години имат повече от основни дигитални умения. А сериозен процент от работещите 55+ трябва да се приспособят към работа от разстояние.

И въпреки че все по-голям брой възрастни хора присъстват онлайн, много от тях все още не знаят как да използват онлайн услугите за основни свои нужди или пък просто, за да останат социално свързани.

Дигитално компетентни на 55+ Абсолютно задължително!.jpg

Партньорството

Затова чрез нашата Фондация Идеин развитие, България и IJSFontein, Нидерландия решихме да подкрепим хората над 55 год. в усилията им да придобият жизненоважни дигитални компетенции и да станат по-жизнеустойчиви в доминираната от дигиталните технологии действителност. 

мента.png
Ijs-Fontein-01-01-1024x1024.png

Как ще го направим? 

Ще създадем и проведем обучения за основни дигитални компетенции за достъп до онлайн услуги и комуникация, за работа в онлайн среда и за постигане на баланс между работата и живота при работа от разстояние. 


Заедно можем да направим обученията увлекателни и мотивиращи, с елементи на игра!

Станете част от  приключението!

        082/831 183

Последвайте ни

За да разберете какво предстои, следвайте ни

 

Ще ви разкажем и покажем супер интересни и уникални за България неща! 

Очакваме ви!

  • Facebook
2.jpg
bottom of page