top of page

ЗАВРЪЩАНЕТО В ОФИСА. ОКОНЧАТЕЛНО ЛИ ЩЕ Е ТОЗИ ПЪТ, СЛЕД КРАЯ НА ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ?


Нека да погледнем към научените уроци и най-важните съвети за успешно връщане към физическата работна среда.

Завръщането в офиса: ще бъде ли трайно?


След като последният вариант на КОВИД-19 започна да отпуска хватката си, отново обмисляме тотално връщане във физическите пространства, може би дори „голямото завръщане“. Но какво научихме от предишните опити, що се отнася до уелбиинга на служителите, офис средата и вдъхването на нов живот на работните взаимоотношения, както онлайн така и офлайн? Представяме ви нашите топ съвети за управление на работното пространство при голямото завръщане – дай, Боже, да е наистина последното.

  1. Бъдете внимателни към всеки

Когато става въпрос за връщането в офиса, важно е да разберете, че подобен ход може да доведе до множество различни мнения сред служителите. Докато някои колеги ще се радват да се върнат на работа, да общуват с колегите си лице в лице, да пътуват и да следват рутина, други ще се страхуват да го направят. Възможно е да се тревожат за здравето си или за благосъстоянието на семействата си, ако се завърнат в пълен с хора офис, докато още съвсем не е сигурно, че КОВИД-19 е напълно отшумял. Трети пък просто вече предпочитат личното си работно пространство, където контролират по начин, който им допада, работната среда.


Отнесете се с внимание към целия персонал – по подходящ начин информирайте онези колеги, които задължително трябва да се върнат в офиса. Помислете дали е възможно да въведете гъвкави процедури за работа от дома и ако това може да се случи, чрез подходяща комуникация направете така, че засегнатите служители да не се чувстват ощетени.

 


2 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page