top of page

Геймифицираният онбординг: Ключови индикатори за успех


Наблюденията и изводите, които екипът ни направи в рамките на проект „Онбординг: Организационна ориентация и социализация от ново поколение“ водят до едно сериозно заключение: структурираната оценка може изцяло да трансформира процеса на въвеждане на новите служители в работата.  Настоящият документ представя стабилна рамка от качествени и количествени показатели, предназначени да измерват ефективността и ефикасността на геймифицираните онборд стратегии.

 

Ключовите индикатори включват:

  1. Измерване на ангажираността: Оценяването на ангажираността на служителите чрез % завършили обучението и времето за приключване ни помага да оценим доколко ефективно геймифицираните елементи грабват и задържат вниманието на служителите по време на целия процес.

  2. Ефективност на обучението: Чрез тестовете на наученото и метриките за продуктивност на работа, оценяваме дълбочината на разбирането и уменията за практическо прилагане на наученото, гарантирайки, че служителите не само разбират, но и могат ефективно да прилагат наученото.   

  3. Обратна връзка и удовлетвореност: Анкети и Нетната оценка на предпочитанията (NPS) предоставят информация за преживяванията и удовлетвореността на служителя, което е от решаващо значение за непрекъснатото подобрение на онбординг процеса.

  4. Измерване на ефикасността: Времето до производителност и процентът на задържане предлагат ценни данни за това колко бързо новите служители стават продуктивни и вероятността им да останат в компанията, подчертавайки рентабилността на геймифицираните спрямо традиционните методи.

  5. Възвращаемост на инвестицията: Калкулираната възвращаемост на инвестицията количествено измерва финансовата ефективност на онбординг процеса, като взема под внимание както разходите, така и разнообразните ползи, вкл. нематериалните, като напр. подобрена потребителска марка и организационна култура.

 

Като използват тези индикатори, организациите могат не само да осигурят по-ангажиращо и ефективно изживяване, но и да го приведат в съответствие с бизнес резултатите и възвръщаемостта на инвестициите. Научете повече за нашите констатации и проучете подробни стратегии в пълния текст на документа:


SetOfIndicators_logos
.pdf
Изтегляне на PDF • 1.66MB

Финансирано от ЕС. Изразените възгледи и мнения принадлежат изцяло на техния автор и не отразяват непременно възгледите и мненията на ЕС или на Европейската изпълнителна агенция за образование и култура (EACEA). За тях не носи отговорност нито ЕС, нито EACEA.

3 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page