top of page

Трансформиране на онбординга: методология за геймификация


Това подробно ръководство предоставя задълбочена методология за интегриране на геймификацията в процесите на онбординг и непрекъснато обучение в организациите. Финансиран от Еразъм+ по проект „Онборд: Организационна ориентация и социализация от ново поколение“, Ръководството е разработено, за да превърне онбординга в динамично, ангажиращо и образователно изживяване за нови служители в различните индустрии.

 

Основни компоненти на Методологията

  1. Въведение в геймификацията: Описва силата на геймификацията за увеличаване на ангажираността, подобряване на запаметяването на знания и повишаване на мотивацията сред новите служители. Очертава как геймификацията използва естествените човешки тенденции като конкуренция и стремеж към постижения, за да обогати образователния опит.

  2. Подходът GameStorm: Представя GameStorm като иновативен метод за разработване на геймифицирани решения, които отговарят на специфични организационни нужди, като се фокусира върху идентифицирането на конструктивно и деструктивно поведение на служителите чрез сесии за сътрудничество.

  3. Двойните игрални полета: Обсъжда вътрешната и външната динамика, засягаща организациите, и как разбирането им може да помогне за ефективното адаптиране на стратегии за геймификация.

  4. Структурирани фази на онбординг: Включва подробности за поетапната интеграция на съдържание и специфично за дадена ролята персонализиране, за да се адаптира процеса на онбординг към различни фирмени култури и оперативни мащаби, от стартиращи фирми до големи предприятия.

  5. Адаптивност и практическо внедряване: Предоставя практически съвети за това как компаниите могат да адаптират методологията за геймификация, като гарантират, че тя съответства на техните уникални култури, оперативни размери и специфични нужди от обучение. Документът, също така, включва ръководство стъпка по стъпка за компании, обмислящи геймификация, от оценка на целите до прилагане и усъвършенстване на онбординг процеса.


Как да я използвате: Методологията представлява адаптивна рамка, предназначена не само да подобри начина, по който се обучават нови служители, но и да гарантира, че те са ефективно интегрирани в културата и оперативния дух на организацията. С изчерпателни инструменти, подробни казуси и ясна разбивка на елементите на геймификация, той служи като безценен ресурс за професионалистите в областта на човешките ресурси и организационните лидери, целящи да обновят подхода си към въвеждането и развитието на служителите.


Прочетете пълния документ, за да се запознаете със структурирания подход, който ви предлагаме и да научите как да прилагате геймификация в онбординга. а адаптиране.


MethodologyBg
.pdf
Изтегляне на PDF • 1.71MB

Финансирано от ЕС. Изразените възгледи и мнения принадлежат изцяло на техния автор и не отразяват непременно възгледите и мненията на ЕС или на Европейската изпълнителна агенция за образование и култура (EACEA). За тях не носи отговорност нито ЕС, нито EACEA.

4 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page