top of page

Рационализиране на онбординга: план за геймифициран успех


Създаването на геймифициран онбординг процес изисква добре структуриран подход, за да сте сигурни, че той е в синхрон с организационната ви култура и нуждите на служителите. В рамките на проект „Онбординг: Организационна ориентация и социализация от ново поколение“ екипът ни подготви за вас детайлна рамка (Техническа спецификация) за проектиране на ангажиращо онбординг изживяване, което не само отговаря на, но и надхвърля очакванията на служителите.

 

Акцентите в Техническата спецификация включват:

 

  1. Цели и задачи: Точно и ясно определете целите на геймифицирания онбординг като включите желаните обучителни резултати и стратегиите за ангажиране на служителите. 

  2. Обхват и съдържание: Детайлно опишете специфичните теми и умения, които онбордингът би трябвало да включи, като се уверите, че е включена цялата информация, необходима на новите служители, за да могат пълноценно да изпълняват задълженията си.

  3. Функционални изисквания: Опишете ключовите характеристики и функционалности на геймифицираните елементи, като тестове, симулации и интерактивни упражнения, насочени към подобряване на ученето и задържането на служителите.

  4. Потребителски интерфейс и изживяване: Подчертайте важността на удобния за потребителя дизайн, който улеснява лесната навигация и приятното учене.  

  5. Интеграция и технология: Дискутирайте възможностите за интеграция със съществуващи платформи и техническите изисквания за поддържане на безпроблемно дигитално изживяване.

  6. Управление на данните и сигурност: Уверете се, че добре защитавате чувствителна информация и спазвате стандартите за сигурност на данните, като GDPR.

  7. Внедряване и поддръжка: Планирайте ефективно внедряване и текуща поддръжка, за да поддържате и актуализирате геймифицираната система, ако е необходим.

 

Като подготвите детайлна техническа спецификация, ще можете по-добре да си сътрудничите с разработчиците, за да разработите геймифициран онбординг, който не само ангажира, но и ефективно интегрира новите служители в организационната култура. Научете повече, като се запознаете със структурирания подход, който ви предлагаме:


TecchnicalSpecification_BG
.pdf
Изтегляне на PDF • 1.47MB

Финансирано от ЕС. Изразените възгледи и мнения принадлежат изцяло на техния автор и не отразяват непременно възгледите и мненията на ЕС или на Европейската изпълнителна агенция за образование и култура (EACEA). За тях не носи отговорност нито ЕС, нито EACEA.



2 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page